MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Femme fatale

La un inventar al tuturor fişierelor salvate de aiurea prin laptop, am realizat că există un singur tipar de frumuseţe feminină care mă sensibilizează cu adevărat, care constituie imaginea mea despre ce înseamnă o femme fatale. Sunt urmaşele Mariei Callas sau ale Sophiei Loren în termeni de senzualitate, dar ar fi un sacrilegiu să ne limităm la un clişeu care exclude orice alt aport propriu la perpetuarea frumuseţii în lume. Alegerea e pur subiectivă, aici sunt doar patru exemple pe care le-am urmărit şi la care m-am tot întors de-a lungul timpului, convinsă că reprezintă idealul în frumuseţe.

În general, prefer fotografiile cu oameni care zâmbesc, dar în cazul de faţă, cu privirea uşor tulbure printre pleoape cenuşii, fiecare femme fatale spune poveşti despre obstacolele în urma cărora şi-a curăţat cu graţie umerii de praf şi a mers mai departe. Poate acesta să fie şi motivul pentru care le stă atât de bine grave, cu ridurile de expresie accentuate în încruntare.

Apoi, mi se pare notabil faptul toate au câte o trăsătură cu care natura a fost neobişnuit de generoasă, cum ar fi sânii voluptuoşi ai Evei Green, nasul lung şi drept – moştenire grecească – al Annei Mouglalis, buzele mari şi crestate fin ale Mădălinei Ghenea sau ochii mari, de un verde pătrunzător ai lui Margareth Madè, semn că imperfecţiunile sunt cele care stârnesc, de fapt, fascinaţia.

Cred că ele întruchipează, într-o traducere oarecum vulgară pentru adolescenţii la vârsta marilor descoperiri, tiparul de ‘milf’ sau, mai îndulcit, gradul de maturitate trupească pe care orice femeie speră, în secret, să-l dobândească între 30 şi 40 de ani.

Ne vedem

www.mauvert.comwww.mauvert.comwww.mauvert.comwww.mauvert.com

text: Ioana Voicu
sursa foto: pinterest.com
Advertisements

3 responses to “Femme fatale

  1. ddracea 2 October, 2014 at 7:13 pm

    My God, cum am salivat eu văzând noul film Sin City la Eva Green… Are acel je ne sais quoi specific unei femme fatale. Din plin.

    • MAUVERT 2 October, 2014 at 7:30 pm

      Dan, ai dreptate, e un exemplar tare reușit, am realizat asta de când am văzut-o în The Dreamers, în ipostaza de Venus din Milo.. Divinitatea a fost extrem de generoasă cu ea ;). Și, în plus, are și acel je ne sais quoi despre care spuneai, o privire sfidătoare care i-ar tulbura chiar și pe cei mai stăpâni pe sine. Să te uiți și la Arsène Lupin, dacă nu l-ai văzut.

  2. Pingback: Despre dans și alți demoni | MAUVERT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: