MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Veni, vidi, dragoste la prima vedere. URBN store.

Există un loc în București pe care l-am intuit relaxat și fun încă de la primul like pe Instagram, așa că am decis că merită o vizită și deci o plimbare de câțiva kilometri à pied până în Centrul Vechi, sub soarele tomnatic care mângâie orașul în perioada asta.

URBN store e locul ăla nici prea underground, nici prea fancy, nici prea boem, nici prea ascuns, care mi-a dat, încă când am intrat pe ușă, senzația cool pe care mi-au dat-o, cu ani în urmă, bar-café-shop-ul Outwear din Cluj-Napoca, skateshop-ul Rag din Viena (unde exista un DJ rezident care întreținea atmosfera) sau spațiul neconvențional Rozalb de Mura din Curtea Sticlarilor, cu decorul lui mereu schimbător.

În fond, de ce ar fi o condiție obligatorie ca un magazin care se descrie ca „urban” sau orientat către streetwear să ființeze pe vreun gang obscur și să fie neaparat împânzit cu graffitti? URBN store are un design foarte smart & clean, gândit de Ciprian Dicu, proprietarul entuziast pe care am avut plăcerea să-l cunoaștem în weekend.

Pentru că magazinul e situat pe strada Căldărari și face parte din clădirea (monument istoric) a Hanului lui Manuc, fațada exterioară e vopsită în alb orbitor și decorată cu stucaturi elegante. Îmi plac contrastele industriale executate subtil, care nu strigă, nu te agasează, ci te invită înăuntru. Și cu asta, mă opresc din devoalat, pentru că trebuie să descoperiți singuri acest loc hip, cu pasaj secret către curtea interioară de la Manuc. Dacă vă duceți cu răgaz și curiozitate pentru fiecare cotlon, Ciprian vă va povesti cu drag, în fața unui pahar savurat la barul din interior (da, ați citit bine: bar!), despre tavanul inspirat din estetica denimului și alte mici particularități ori secrete delicioase.

Selecția URBN store constă într-un mix între brand-uri românești și internaționale, precum Ioana Ciolacu-cea-talentată, Stereo Socks, Nike, Carhartt, Edwin, Adidas Originals, Vans, Herschel Supply și… Jagermeister. Am sentimentul că locul are vibrația unui concept store european și probabil că pe viitor îi vor exploata mai mult acest potențial, lărgind cu încredere spectrul stilistic și colaborările inedite dintre artiști fresh și brand-uri renumite. Și încă ceva: URBN store mi-a lăsat impresia că e locul unde ești binevenit (nu întâmpinat cu priviri suspicioase), fie că ești cel mai underground hipster, fashionista pasionată de linii minimaliste și tocuri vertiginoase sau corporatistul obsedat de imaginea perfect scoasă din cutie. Cumva, URBN store e un spațiu interesant pentru fiecare.

Urmăriți URBN store pe facebook și instagram pentru un feed inteligent, cu vibe metropolitan.

Ne vedem

www.mauvert.comwww.mauvert.comwww.mauvert.comwww.mauvert.com

text : Ioana Voicu
photos: Claudiu Enescu [taken with IPhone 5S]
Advertisements

One response to “Veni, vidi, dragoste la prima vedere. URBN store.

  1. Pingback: Oameni la moda | IOANA CIOLACU | MAUVERT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: