MAUVERT

fashion & lifestyle blog

București, te iubesc!

De multe ori am fost întrebată cum rezist în București. De ce prefer să suport agitația orașului mare, când aș putea să duc o viață liniștită, în locuri mai pitorești? Ei bine, pentru mine trăitul în această vâltoare nu are valență de compromis. Pur și simplu îmi place să mă racordez la vibrația orașului, să fac parte din agitație, să mă enervez, să râd și să mă minunez în fiecare zi în fața noilor descoperiri. Și apoi, mă fascinează povestea orașului. În fiecare zi îl împart în perioade istorice, în influențe și în stiluri arhitecturale, ca să pot să mă bucur de părțile cu adevărat frumoase ale capitalei. În ultima vreme am făcut o pasiune pentru stilul art deco în care sunt construite anumite clădiri și mă gândesc că Bucureștiului nu i-ar fi stat rău nici cu o înfățișare ultra-cosmopolită, în stil american.

Heidi Winter Delights, www.mauvert.com

Ah, ce mult mi-aș dori ca Metropolitan Museum of Art să fie aici și să putem vedea fantasticele expoziții anuale în realitate, fără să fim condiționați de un zbor peste ocean! Cea care se desfășoară acum la Met se numește „Death Becomes Her” și este dedicată costumelor de doliu din secolele al XIX-lea și al XX-lea și am un sentiment că mi-ar plăcea foarte mult. La fel cum mi-ar plăcea să trăiesc la New York, să explorez orașul pe orizontală și pe verticală, să văd apusul de la înălțimea unui etaj cu trei cifre, să-mi fac jogging-ul de dimineață printre zgârie-nori sau în Central Park și să particip la petreceri scandaloase underground.

Heidi Winter Delights, www.mauvert.com

Și pentru că uneori și Claudiu empatizează cu mine și nu e de părere că sunt de-a dreptul cu capul în nori, în weekend mi-a dat întâlnire în fața Palatului Telefoanelor (hello art deco landmark!), de unde am pornit pe Calea Victoriei către expoziția Doinei Levintza, „Costumul de teatru – de la schiță la miracol”, de la Teatrul Național. Mi-a adus flori de toamnă în cea mai frumoasă nuanță de cărămiziu, împachetate în hartie fină, exact așa cum îmi place, și Heidi Walnut Brownie, ciocolată amăruie cu nuci caramelizate și cremă de brownie, care, de când am gustat-o prima oară, m-a făcut să mă gândesc la mirosul puternic de prăjituri și cafea măcinată care te îmbie să intri iarna în coffee shop-urile newyorkeze. Ok, m-a mai făcut să mă gândesc și la cât de bine se asortează tableta Heidi cu noile mele ghete din piele ciocolatie de laH&M, după care sunt de-a dreptul înnebunită și pe care nu le-aș mai da jos cât e toamna de lungă. (da, știu, #femeile și puterea de a transforma orice #plăcere într-un #accesoriu indispensabil)

Heidi Winter Delights, www.mauvert.com

Heidi Winter Delights, www.mauvert.com

  • Ioana poarta:  jeans Halluber, hanorac Dimensione Danza, palton alb si ghete din piele H&M, geanta din piele cu lant H&M.
  • Claudiu poarta: sacou din lana H&M, camasa din denim J.Crew, pulover Stefanel, jeans si pantofi din piele Massimo Dutti, plic ZARA, ochelari de soare Carrera.

www.mauvert.comwww.mauvert.comwww.mauvert.comwww.mauvert.com

Text: Ioana Voicu
Foto: Claudiu Enescu, Vlad Bucur
Advertisements

One response to “București, te iubesc!

  1. Pingback: Sweet November: ciocolata amaruie si o lectura buna | MAUVERT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: