MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Azi ne place: Kristina Dragomir FW2014

Noua colecţie de pălării a designerul Kristina Dragomir continuă conceptul de wearable art abordat în ultimele colecţii, contribuind la articularea unei imagini fantastice a pălăriei, posibilă doar în contextul modei actuale. Transformarea calotei într-un personaj e un exemplu elocvent al faptului că o formă clasică poate fi reinterpretată şi încontinuu deturnată.

S-a mizat mult pe simplitatea pură a formei şi pe detaliul original, cu personalitate, plasat ingenios, astfel ca pălăriile reusesc sa transforme capul într-un artefact mobil. Ideea suprafeţei embosate a plecat de la arta corporală africana, mai exact a tatuajelor gravate chiar pe piele iar această idee a decoraţiunii corporale a fost transferată pe un suport textil permisiv.

Pălăria nu se mai „aşează” pe cap, ci îl reconfigurează prin suprafeţe volumetrice. Prin aceste noi posibilităţi tehnice, s-a obţinut un alt tip de detaliu asupra materialelor, dezvoltându-le tridimensional, iar pălăria a putut fi manipulată în diferite versiuni de trompe l’oeil.

Incepand cu această toamnă, piese din colecţia toamna-iarna 2014/15 semnate Kristina Dragomir se regăsesc atat în portofoliul L’Eclaireur, din Paris, cat şi în Muzeul de Artă Contemporană din Chicago. Iar on-line, pot fi cumparate de pe kristinadragomir.comwhoyouare.comleclaireur.comthequeenstore.it şi moleculef.com

Foto: Iulian Nan

Artistic Direction: Marian Palie

Make-up: Alexandra Craescu

Model: Ivan Claudiu Vlad

www.mauvert.comwww.mauvert.comwww.mauvert.comwww.mauvert.com

sursa: Kristina Dragomir

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: