MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Rezoluții vestimentare în 2015: înapoi la cămașa albă

Cu riscul asumat de a fi plictisitoare, aș purta cămăși albe în fiecare zi, pentru tot restul vieții. E o obsesie pe care am moștenit-o de la sora mea, al cărei dulap arată întotdeauna ca al unui laborant, plin cu umerașe cu halate (cămăși, în cazul ei) albe. Cred că se trage și dintr-o pasiune pentru uniforme scrobite, cu gulere apretate și încheiate până la ultimul nasture. Mereu m-a fascinat cum o cămașă albă poate să fie arate extrem de feminin și delicat sau, dimpotrivă, poate să îți dea un aer masculin, grav, misterios. În plus, există atât de multe variațiuni pe aceeași temă – de la gulerul înalt, pe care și l-a însușit atât de bine Karl Lagerfeld, la gulerul rotund Peter Pan (sau Col Claudine), care amintește de uniformele de grădiniță, la gulerul tunică sau la cel decorat cu ac, jabou, plastron sau fundă – încât cred că aș putea să îmi reinventez ținuta în fiecare zi fără niciun dubiu.

Nu am de gând să-mi revoluționez stilul vestimentar în anul următor. În definitiv, nu voi renunța niciodată la piesele lady-like care pun accent pe umeri, clavicule, talie sau glezne și nici la pasiunea pentru lenjerie sofisticată și bijuterii de impact. Așadar,  ca rezoluții vestimentare pentru 2015, nu pot să mă gândesc decât la câteva cămăși albe pentru care am făcut un coup de foudre instant și cărora le-am făcut deja loc în garderoba mea. Sunt din colecții mai noi și mai vechi ai unor designeri români pe care îi apreciez enorm și, fără a avea pretenția de a face un trend forecast pentru următorul sezon, aș vrea doar să aștern, pentru posteritate, o listă de dorințe în alb.

Zarug și cu mine împărtășim aceeași dragoste pentru cămășile albe cu reminiscențe de pension, iar cele cu care am decis să ilustrez acest articol sunt doar o parte din lucrurile pe care el le imaginează și pe care eu le ador. Cămașa cu guler plisat semnată Corina Vlădescu e un vis pe care sper din suflet să-l reediteze vreodată, pentru că nu am fost pe fază să mi-l însușesc la momentul potrivit. În colecția Methodista a Mădălinei Dorobanțu există două piese care m-au bulversat complet și pe care trebuie neaparat să le posed: rochia-cămașă lungă, inspirată parcă de kandura bărbaților arabi și bluza de piele cu mâneci din poplin și manșete plisate. Et voilà, acestea sunt piesele care îmi fac inima să bată mai tare în noul an.

Voi ce aveți pe lista de rezoluții vestimentare în 2015?

Ne vedem www.mauvert.comwww.mauvert.comwww.mauvert.comwww.mauvert.com

text: Ioana Voicu

Advertisements

4 responses to “Rezoluții vestimentare în 2015: înapoi la cămașa albă

  1. mikyangel007 30 December, 2014 at 3:20 pm

    Eu as vrea sa-mi schimb cumva stilul, sa trec mai spre clasic, dar nu prea imi iese pentru ca pun mereu in cos tinute sport.:) Am nevoie de haine feminine, sexy, cu stil. Sper sa reusesc sa le integrez in garderoba mea de acum.

    • MAUVERT 30 December, 2014 at 5:14 pm

      Miky, iată, ai putea să începi cu niște cămăși albe. Mie îmi place cum arată și cu trackpants, și cu sweatshirt, și cu încălțăminte sport. Poate ar fi un început :). An Nou fericit și plin de inspirație!

  2. Pingback: Azi ne place: Z A R U G The Third | MAUVERT

  3. Pingback: Princesse de la Rue: 5 slip-ons best of both worlds | MAUVERT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: