MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Hygge: oferă timp pasiunii tale

Când te-ai oprit ultima dată să observi lumea? Să stai într-un loc când toţi din jurul tău se mişcă, să îţi oferi timp să priveşti un apus de soare, să pluteşti în mare şi să-ţi asculţi bătăile inimii?

Îmi plac până la sacrificiu agitaţia din oraş, ideea de a fi într-o permanentă mişcare, dinamica zilelor care nu seamănă niciodată una cu cealaltă, endorfinele care îmi inundă corpul după o oră de antrenament intens, însă nu aş putea să am energie pentru toate dacă nu mi-aş acorda timp să şi contemplez la ce se întâmplă în jur. Pentru că aveam nevoie să îmi împart timpul între cele două ritmuri, am găsit un ceas (de fapt, cred că el m-a găsit pe mine) care îmi arată doar ora şi frumuseţea unui design minimalist, de inspiraţie scandinavă: Hygge 3012 Series.

hygge watches, design, www.mauvert.com

“Hygge” e un concept danez care desemnează starea de bine pe care ţi-o dă un moment de linişte şi relaxare singur sau în compania prietenilor. Pentru nordici, e starea opusă depresiei provocate de frig, vânt şi cele şase luni de lumină crepusculară, dar cred că în cazul nostru s-ar traduce mai degrabă prin bucuria pe care o simţi, de exemplu, când prinzi un loc pe terasa Rue du Pain, într-o dimineaţă însorită de sâmbătă. Deşi fabricate în Japonia, ceasurile Hygge au la bază un concept scandinav de simplitate şi funcţionalitate, de aceea poartă şi un nume atât de specific ţărilor nordice. Seria 3012 poartă semnătura designer-ului industrial finladez Mats Lönngren şi a câştigat Product Design Award în 2014.

hygge watches, design, www.mauvert.com

Aşa că dacă nu gustaţi inimioarele, fundele roz, lenjeria din dantelă roşie şi restul darurilor déjà couché avec de Sfântul Valentin, dar totuşi căutaţi un pretext să vă faceţi (amândurora) un cadou (unisex), cred că tocmai v-am dat o idee. Pentru că, până la urmă, timpul tău e cel mai valoros lucru pe care i-l poţi oferi cuiva.

hygge watches, design, www.mauvert.com

hygge watches, design, www.mauvert.com

Fotografiile au fost realizate la 9 Pub & Grill, Braşov

www.mauvert.comwww.mauvert.comwww.mauvert.comwww.mauvert.com

Text: Ioana Voicu

Foto: Levente Brok

Advertisements

2 responses to “Hygge: oferă timp pasiunii tale

  1. Pingback: Ambasadorii Hygge – celebrate good times | MAUVERT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: