MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Cele mai bune aparitii la Oscar 2015

Azi-noapte a avut loc cea de-a 87-a ediţie a Premiilor Oscar, cea mai aşteptată gală anuală din calendarul cinematografiei. S-a dovedit a fi una cu succes pentru Jualianne Moore (Still Alice), Eddie Redmayne (The Theory of Everything), Patricia Arquette (Boyhood) şi J.K. Simmons (Whiplash).

Noaptea albă dedicată glamour-ului hollywoodian a fost… cu adevărat albă! Am fost confuz o bună bucată de vreme, neştiind dacă ceea ce văd este transmisiunea de pe covorul roşu sau un promo cu o distribuţie excelentă, filmat la un târg pentru mirese. Nu ştiu dacă a fost doar o coincidenţă nefericită sau lipsa de inpiraţie (ori curaj) a stiliştilor, dar majoritatea doamnelor au purtat alb. Sau ivoire. Sau alb perlat. Sau alb cu o subtilă tentă pastel. :))

Chiar şi în acest context relativ uniform, Julianne Moore, Lady Gaga şi Lupita Nyong`o s-au făcut remarcate, purtând creaţii cu adevărat spectaculoase. Rochia Chanel Haute Couture purtată de Moore este rezultatul a 987 de ore de muncă manuală, iar creaţia Calvin Klein Collection aleasă de Lupita a fost realizată special pentru ea, de către Francisco Costa, şi impodobită cu peste 6000 de perle.

Printre preferatele noastre s-au numărat şi Meryl Streep, extrem de rafinată intr-un supeb tuxedo Lanvin, Emma Stone, in creaţia verde fistic care-i complimenta perfect tenul alb, semnată Elie Saab Haute Couture, precum şi Rosamund Pike in roşu violent marca Tisci pentru Givenchy Haute Couture.

Surpinzatoare, dar reuşite au fost şi alegerile facute de Cate Blanchett şi Sienna Miller. Ambele au purtat creaţii ale unor designeri “debutanţi” pe covorul rosu. Miller a optat pentru o rochie bleumarin din prima colecţie realizată de Peter Copping pentru Oscar de la Renta, iar Blanchett a purtat o creaţie Galliano pentru Maison Margiela, accesorizată cu un colier over-sized din turcoaze, diamante şi aquamarin.

În ceea ce priveşte domnii cred ca excesul de creativitate nu îşi are loc la acest eveniment, pentru ca vorbim totuşi de un dresscode black tie. Un costum de culoare închisă care să-ţi vina turnat şi câteva detalii impecabile sunt suficiente pentru a atrage laudele. David Oyelowo, Neil Patrick Harris şi Kevin Hart au ales ţinute total neinspirate.

www.mauvert.comwww.mauvert.comwww.mauvert.comwww.mauvert.com

foto: style.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: