MAUVERT

fashion & lifestyle blog

CINDERELLA pentru o zi

“Să ai curaj și să fii blândă” sunt cuvintele care m-au urmărit în ultimele zile, sub o formă sau alta. E o lecție pe care am învățat-o de mică, de când ascultam basmele de dinainte de culcare cu răsuflarea tăiată. Partea mea preferată era întotdeauna cea cu balul, indiferent dacă momentul lui făcea parte din intrigă sau din deznodământ. Ținutele, decorurile somptuoase, dansul, regulile de etichetă și inevitabilele intrigi m-au fascinat mereu și, în secret, mi-am dorit ca la un moment dat, să particip şi eu la un astfel de bal.
În așteptarea noii ecranizări a Cinderella, Forum Film România m-a invitat să trăiesc emoția participării la Balul Vienez, asemenea unui personaj de poveste (inspirat de Cenuşăreasa), ca să mă conving că filmul nu va fi dedicat doar copiilor, ci şi adulţilor iubitori de frumos.

Pregătirile pentru bal au început dis de dimineaţă. Pentru că o Cenuşăreasa modernă, care locuieşte în jungla de beton, nu are la dispoziţie dovleacul, şoriceii, şopârlele şi  zâna ursitoare care să le preschimbe pe toate printr-o simplă atingere de baghetă, procesul (răsfăţul) de intrare în pielea personajului a fost unul cu desfăşurător, cu fiecare operaţiune programată la minut.

Alegerea unei rochii care să redea ideea de Cenuşăreasa a fost o provocare, dar am avut norocul să descopăr modelul perfect, cenuşiu-albăstrui, cu amplitudinea ideală pentru dans,  în showroom-ul Dressbox. Interesant de ştiut: efectul ameţitor pe care îl are rochia de bal a Ellei în film se explică prin cei 270 de metri de material şi 10.000 de cristale Swarovski folosite în realizarea ei. Senzaţia de pictură în acuarelă pe care o dă culoarea rochiei Cenuşăresei a fost creată prin suprapunerea mai multor straturi de material, în diferite nuanţe de albastru.

Nu îmi imaginam că voi avea atât de multe emoţii, dar sentimentul că urma să particip la un bal în adevăratul sens al cuvântului a fost realmente copleşitor, dublat de senzaţia de fluturi în stomac care mă cuprinde întotdeauna în momentele de linişte de pe drum, înainte de orice întâlnire.

Totul a decurs ca la carte. Şoferul mi-a deschis portiera şi am păşit pe treptele impunătoare ale Palatului Parlamentului. Acolo mă aştepta partenerul meu, gata pentru primul vals al serii. În drum spre Sala Unirii am avut răgazul să admir invitaţii. Am văzut o paradă de rochii splendide, purtate cu graţie de doamne distinse, vegheate discret de domni impecabili. Organizarea evenimentului a fost fără cusur, iar sala de bal cu tavan vitrat, candelabre opulente şi coloane de marmură a contribuit cu prisosinţă la alura grandioasă a evenimentului. Bunăoară, sala în care a avut loc Balul Vienez nu a fost mai prejos decât sala spectaculoasă creată pentru Cinderella. Pentru film, producătorii au construit un salon impresionant de 45 de m lungime, 32 de m lăţime şi 30 de m înălţime, pe care l-au decorat cu 17 candelabre făcute la comandă în Italia, mii de lumânări şi aranjamente florale, precum şi draperii realizate din peste 1800 de m de material.

Pe tot parcursul serii am ascultat muzică live, interpretată de Schonbrunn Festival Orchester Viena, dar şi de Horia Brenciu şi band-ul lui. Momentele de dans au fost cele mai impresionante şi, uitându-mă la fiecare cuplu scufundat în farmecul valsului sau al tangoului, mi s-a reconfirmat că magia există şi că ea se traduce, de fapt, prin chimia dintre oameni.

Filmul Cinderella rulează începând de astăzi în cinematografele din România şi vă recomand să-l vedeţi atât pentru adaptarea poveştii clasice, cât şi pentru costumele şi decorurile extrem de bine realizate. În rolurile principale îi veţi vedea pe Lily James (Downtown Abbey) şi pe Richard Madden (Game of Thrones). Sarea şi piperul distribuţiei sunt Cate Blanchett, ravisantă în rolul mamei vitrege, şi intempestiva Helena Bonham-Carter, în rolul zânei ursitoare.

Foto: Mihnea RatteCristian Duminecioiu (Balul Vienez), arhiva personală
Rochie Dressbox, bijuterii Pandora, sandale Hardot
Hair & nails – salon Vogue Polonă
Make-up – MAC Promenada Mall cu produse din linia Cinderella by MAC
Transport: Black Cab

www.mauvert.comwww.mauvert.comwww.mauvert.comwww.mauvert.com

Advertisements

One response to “CINDERELLA pentru o zi

  1. valentina ioana 13 March, 2015 at 12:59 pm

    Ati fost superbi! Rochia ta este minunata!

    http://www.eager4fashion.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: