MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Cum a fost la workshop-ul Peroni Cucina & Design

Săptămâna trecută a avut loc workshop-ul cu tema Arte Dell’Ospitalita, organizat de Peroni Italy, despre care v-am povestit aici, cu ceva timp în urmă. Am aşteptat cu sufletul la gură acest eveniment, pentru că pe lângă componenta de socializare, urma să şi învăţăm lucruri noi despre pregătirea şi aranjarea mesei. Oh well, a fost peste aşteptări!

M-am bucurat nespus să  petrec o seară „offline” cu prietenii şi oaspeţii blogului nostru, Delia, Suzana, Irina şi Marius, care nu doar că au fost compania perfectă, dar s-au remarcat ca fiind şi teribil de eleganţi, exact ca personajele din moodboard-urile cu care ne-au cucerit. Am povestit, am râs (mult), ei au pregătit aperitive, noi le-am degustat, am savurat câte un Peroni (ok, mai multe) şi am cunoscut lume nouă şi foarte plăcută.

Cristina Mazilu, celebra Mazilique, a spart gheaţa cu un scurt speech despre cum a învăţat să „gătească fără să gătească” şi ne-a împărtăşit trucuri despre cum să fii eficient atunci când pregăteşti o seară cu prietenii la tine acasă, astfel încât să poţi să şi petreci efectiv timp cu ei, nu să rămâi închis(ă) în bucătărie toată seara. Secretul constă în alegerea unor ingrediente de calitate din bucătăria italiană, cum ar fi parmezanul, mozarella, prosciutto, anghinare şi măsline, pe care să le asociezi creativ cu roşii cherry, roşii uscate, caracatiţă, căpşune, pătrunjel, busuioc şi rucola. Platourile de aperitive se pregătesc într-un timp scurt, sunt gustoase şi se potrivesc de minune cu berea Peroni.

peroni, casa di peroni, www.mauvert.com

Sandra Gătejeanu-Gheorghe, directorul de protocol al Casei Regale a României, ne-a arătat cum se pregăteşte masa pentru un dineu regal. Aşa cum probabil vă imaginaţi, totul se măsoară la milimetru. Chiar dacă cinele pe care le vom organiza noi acasă nu vor avea un caracter atât de formal precum la palat, am reţinut câteva sfaturi numai bune de pus în practică oricând:

  • Alcătuieşte o listă de invitaţi, trimite-le invitaţii, fă un plan de organizare al persoanelor la masă şi pune în dreptul fiecărui loc un bilet cu numele invitatului.
  • Nu aşeza cuplurile pe locuri alăturate. Încearcă, mai degrabă, să încurajezi socializarea, punând laolaltă mai multe persoane care nu se cunosc atât de bine.
  • E esenţial ca toată lumea să aibă spaţiu la masă. Minimum de spaţiu dintre două persoane alăturate trebuie să fie de 20 cm, însă ideal ar fi de 60 cm.
  • Foloseşte o veselă frumoasă. Ai grijă să ai paharele potrivite pentru fiecare tip de băutură şi tacâmuri pentru toate felurile de mâncare

Partea cea mai fun a fost interactivitatea workshop-ului. Astfel, cât timp invitaţii au pregătit aperitivele sub atenta supraveghere a lui Mazi, noi împreună cu Alina (I’M Alinz) şi Sânziana (Visuell) am făcut fotografii, am furat secrete din bucătăria lui Mazi şi am glumit cum că trebuie să dăm note. În timpul prezentării despre arta aranjării mesei, Irina şi Suzana (#proudlyrepresenting #teamMAUVERT), au ajutat-o pe Sandra Gătejeanu-Gheorghe să facă mise-en-place-ul în funcţie de stiluri diferite de aranjare a mesei. Sesiunea de Q&A a continuat într-un mediu relaxat, la party-ul de după, unde am dezbătut împreună cu ceilalţi invitaţi, la o sticlă de Peroni, ce va pune fiecare în practică pentru a deveni #perfecthost.

logo Peroni

Ne vedem

www.mauvert.comwww.mauvert.comwww.mauvert.comwww.mauvert.com

text: Ioana Voicu
Foto: Catalin Georgescu
Advertisements

2 responses to “Cum a fost la workshop-ul Peroni Cucina & Design

  1. Pingback: Te-ai înscris la Peroni Social Cucina? | MAUVERT

  2. Pingback: Benvenuti a Casa di Peroni! | MAUVERT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: