MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Oscar 2016 – Ținutele pe care trebuie să le reții sau să le uiți, după caz

Aș vrea să încep prin a spune un lucru: eu n-am fost niciodată fană a Galei Oscarurilor. În primul rând, pentru că se transmite live noaptea, iar mie mi-e aproape imposibil să pierd nopțile în fața televizorului. În al doilea, pentru că nu prea gust entertainment-ul de tip ‘Oscar selfie’. Dar pentru că în timp ce eu m-am odihnit, Claudiu a stat să urmărească live și să documenteze ținutele, voi trece în revistă, pentru posteritate, ținutele care au strălucit pe covorul roșu la Premiile Oscar, ediția 2016 (pe care le-am găsit pregătite la prima oră pe mail, în ordinea apariției).

Olivia Wilde a avut o apariție cu accente Art Deco, imposibil de trecut cu vederea. Colierul-zgardă (cum traduci choker?) a fost contrapunctul perfect pentru rochia haute couture albă, plisată, cu tăieturi geometrice, creată de Pierpaolo Piccioli și Maria Grazia Chiuri de la Valentino.

Rooney Mara, pe care abia aștept să o văd alături de Cate Blanchett în „Carol”, a purtat o rochie Givenchy Haute Couture, semnată de Riccardo Tisci. Dacă genul de rochie sirenă cu crăpătură în față de la Givenchy a devenit deja previzibil pentru fetele din „familia Tisci”, pe Rooney Mara parcă arată cel mai bine. Cu tenul ei alb și coafura punk, Rooney pare delicată și fragilă, fără a-și pierde însă aerul de agresiv păstrat de la personajul Lisbeth Salander.

Marilyn Monroe-esque din nou în ceea ce privește coafura și machiajul, Lady Gaga a fost o apariție fresh din punct de vedere vestimentar pe covorul roșu. Ea a fost cea care a rupt lungul șir de rochii și a purtat pantalonii anul acesta. Nu știu cum stă la categoria operații estetice faciale, dar mi se pare un gest de normalitate (pe cale de dispariție) faptul că nu a asortat în regim de urgență o pereche de silicoane cupelor corsetului semnat de Brandon Maxwell.

La capitolul strălucire am apreciat trio-ul de actrițe blonde Naomi Watts (în Armani Prive), Margot Robbie (în Tom Ford) și Saoirse Ronan (în Calvin Klein Collection), care, împreună cu armatele lor de stiliști, au găsit trei formule cromatice extrem de reușite pentru seara Oscarurilor.

Eleganța unei rochii simple, bine croite, nu va dispărea niciodată din modă, iar truismul acesta a fost reconfirmat aseară de Charlize Theron (în Christian Dior), Rachel McAdams (în August Getty) și Olivia Munn (în Stella McCartney).

2. Sophia Vergara

E foarte posibil ca Sofia Vergara să nu fi câștigat niciun Oscar/să nu fi fost nominalizată, dar a mai câștigat o dată aprecierea criticilor pentru apariția de pe covorul roșu. Femeia asta etalează întotdeauna o pereche de umeri absolut superbi, un decolteu în care te pierzi și un zâmbet de care n-ai cum să nu te lași cucerit(ă). Ar fi putut să poarte orice altceva și să lase acceași impresie, dar aseară a fost vorba despre o rochie Marchesa într-o nuanță splendidă de midnight blue.

1. Alicia Vikander

Mă bucur sincer pentru Oscarul luat de Alicia Vikander pentru rolul secundar excelent interpretat în The Danish Girl și pentru colaborarea ei cu Louis Vuitton, însă n-aș putea spune același lucru despre culoarea rochiei pe care a purtat-o într-un moment atât de important pentru ea. Nuanța asta de galben mi se pare prea lipsită de tonus pentru o femeie cu o asemenea forță (a se citi magnetism) precum Alicia.

9. Brie Larson

Rochia albastru Klein a lui Brie Larson, câștigătoarea Oscarului pentru cel mai bun personaj principal feminin, îmi stârnește sentimente contradictorii. Pe de o parte, avem partea de jos a rochiei, care e o poezie de voal plisat cu volane verticale. Pe de alta, avem niște cupe care dau senzația că s-au greșit proporțiile și cupele se termină prea sus, ceea ce face bretelele spaghetti să fie nefiresc de scurte. Știu că Alessandro Michele de la Gucci e noul copil teribil al modei, dar mie mi-e încă destul de greu să rezonez cu ideile lui.

Dar de fapt nu asta mă supără cel mai tare la galeria cu pozele de pe covorul roșu, ci rochia Armani Prive a lui Cate Blanchett. Parcă a rămas în filmul Cinderella de anul trecut, doar că a schimbat rolurile și a devenit ea zâna cea bună, îmbrăcată în ceva ce ar putea să fie culoarea anului curent, dar nu prea – vorba poetului. Cate e o femeie admirabilă din multe puncte de vedere, pe care ai zice că poți să pui orice și tot i-ar sta bine. Dar când o îmbraci într-o rochie care pare împumutată de la păpușa Barbie, parcă e păcat de aura ei.

13. Cate Blanchette

Voua cine v-a atras atentia sau v-a displacut, pe covorul rosu?

www.mauvert.comwww.mauvert.comwww.mauvert.comwww.mauvert.com

 

text: Ioana Voicu
sursa foto: Just Jared, Getty Images
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: