MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Princesse de la Rue: 5 slip-ons best of both worlds

shoes mktumblr_ntrl03yQUg1r2a3y7o1_1280

Ador pantofii embellished. Dar nu a fost niciodată vorba despre pantofii albaștri Manolo ai lui Carrie sau despre cei din glitter roșu ai lui Dorothy, ci mai degrabă despre o estetică whimsical a la Marni sau Miu Miu pe timp de zi, redusă la o imagine mai Christian Dior sau Lanvin pour le soir. Totul perfect până aici: căutarea exhaustivă de ani de zile pentru perechea perfectă din satin de mătase, împodobirea pantofilor clasici cu cercei cu clips, trecerea ireversibilă de la balerinii monotoni la cei cu vârful ascuțit și decorați cu pietre, etc. Doar că pe mine primăvară mă apucă un dor de ducă nemaiîntâlnit și vreau să mă plimb pe jos pe toate străzile care îmi suscită interesul, să mă opresc la toate cafenelele la câte un prosecco 🙂 și pentru asta am nevoie să fiu zen (=încălțăminte comodă), ergo să nu mă stresez din cauza tocurilor. Cumulat cu faptul că nu m-a cuprins microbul Stan Smith/ Superstar/ Yeezy Boost/ Huarache sau – mai nou – Cortez și că m-am săturat de toate rănile provocate de Converse în ultimii 10 ani, Houston, we have a problem. Eu cu ce mă încalț? Cu mențiunea că nici Bensimonii nu mi-au plăcut niciodată.

Cu o pereche cinstită de Vans, ați spune. Doar că eu am în cap doar prințesisme și nu mă prea reprezintă modelele cu talpa tocită pe rampa din Venice Beach. Noroc că niște băieți deștepți au capitalizat aceste informații prețioase despre millenials și au creat the best of both worlds: slip-ons din mătase, piele lăcuită sau fetru, decorați cu funde din rips, cristale și paiete. Ura! Dacă aveți senzația că am acaparat puțin galeria cu modelele MICHAEL Michael Kors și Michael Kors Collection, ei bine, da, sunt subiectivă – lucrez cu ei și știu deja că sunt foarte comozi, așa că îi propovăduiesc fără nicio remușcare. Ba chiar intenționez să îi achiziționez. Și dacă nu aș fi fiica acestei generații care pune mai degrabă preț pe experiențe decât pe lucrurile materiale, aș renunța la niște bilete de avion sau la concert pentru acest trio fantastic No 21 – Lanvin – Roger Vivier, pe care îl și văd strălucind cu ireverență pe raftul principal din dressing, în locul escarpenilor cu toc de 12 pe care îi iubesc în continuare, dar pe care am mereu tendința să-i privesc ca pe exponate de muzeu.

Până să mă decid în ce mod voi face abuz de card, m-am mai liniștit oricum. I can live a little and be glamorous while I’m at it #lifestylegoals. Cin-Cin!

Descoperă și alte mici obsesii ale unei fete greu de mulțumit:

Cămașa albă

Ținuta perfectă pentru plajă

Le Petit Larousse des Mots Doux

Text: Ioana Voicu
Foto: michaelkors.com, rogervivier.com, numeroventuno.com, netaporter.com

www.mauvert.comwww.mauvert.comwww.mauvert.comwww.mauvert.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: