MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Despre dans și alți demoni

Iar e vineri și iar nu știu unde să ies să dansez.

Adică știu să număr pe degetele de la o mână câteva cârciumioare cu abordări diferite, dar din care mereu plec dezamăgită. Poate e muzica de vină, poate mă obsedează pe mine ritmul, poate efectiv oamenii nu mai simt nevoia să se exprime prin dans, poate nu știu… dar mi-e dor să văd pe cineva sorbind cu sete dintr-o piesă și nu mi se arată. Să întâlnesc pe cineva care simte muzica, fără să conteze dacă în încăpere mai sunt două sau două sute de persoane.

banks1

Am tot discutat în ultima vreme cu profesioniști care se ocupă cu imaginea altora și am ajuns, inevitabil, la chestiunea stilului personal. Pornim de la premisa că o persoană e impecabil îmbrăcată (de ea sau de un stilist). Ce face persoana mai departe? Cum dă viață acelor haine? Cum trăiește în ele? Cum îți insipiră că e ea, mereu aceeași, fie că poartă o insipidă pereche de jeans sau un tuxedo impecabil? Prin mișcare. Mimică. Gestică. Prin felul în care scrutează încăperea cu privirea și taie aerul cu mâinile. După cum ține țigara sau încheie o cataramă. Sau după cum se lasă purtată de muzică…

 

Mi-am dat seama că nu am mai publicat nimic în foiletonul meu cu obsesii feminine și pentru câteva momente m-am simțit pierdută. Să nu-mi mai fi captivat nimeni atenția în ultima vreme? Să fi dispărut și ultima urmă de senzualitatede pe Internet? Nu chiar. Mai sunt câteva femei a căror căutătură îmi îngheață sângele în vene și în ale căror gesturi ferme încă mai există o urmă de grație.  Așa că azi ochii îmi alunecă pe mișcările aproape ritualice ale lui Banks, perfect acordate la o piesă de care m-am îndrăgosit iremediabil.

Când dansul tău incită suflul ălă sadic de dinaintea ploii, domnișoară, e clar… You’re a keeper.

 

 

Și apoi, apare Marie-Ange Casta, despre care mi se pare important să menționez este sublima soră a Laetitiei Casta și că are cel mai frumos nume pe care l-am auzit în ultima vreme. Ea seduce echipa de dansatori ai Madonnei, îmbrăcată într-un ansamblu Givenchy pe care mie îmi place să-l încadrez nu la haute couture, ci la haute sensualité.

Să aveți un weekend splendid!

line

Citește și despre alte obsesii feminine:

Dream Girl

Princesse Malade

Femme Fatale

 

 

www.mauvert.comwww.mauvert.comwww.mauvert.comwww.mauvert.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: